MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Nyhetsbrev 2006-11-12

Whoops nästan 2 år sedan jag skrev ett nyhetsbrev senast. Bättring utlovas.

Om medlemsskap

Jag har rensat lite bland medlemmarna på Pärlplatsen. Alla som inte varit inloggade sen före 1 januari 2006 borta. Även alla som registrerat sig före 1 september 2006 men aldrig loggat in rensades oxå bort. Ett hundratal medlemmar rensades bort. Deras gallerier försvann också.

Pärlplatsen har just nu 535 medlemmar men av dem är det ett fåtal som vekligen loggar in regelbundet.

Ni som är medlemmar men som sällan loggar in/aldrig loggar in vad är det som skulle få er att vara med aktiva? Ni som prenumererar på nyhetsbrevet men inte är medlemmar, vad skulle få er att bli aktiva medlemmar? Pärlplatsen ris, ros och kommentarer

CMS-versionen

Jag har lagt över hela Pärlplatsen i ett CMS som heter Joomla men tyvärr brottas jag med lite problem där som kommer ta ett tag till att lösa, men vill ni kika in så är adressen http://www.parlplatsen.se/CMS men var snäll och inte skapa en användare där för då sabbar ni systemet för mig. Era användare kommer att läggas över snart.

Tävlingar

Vi har börjat ha utmaningstävligar på Pärlplatsen och den första håpller på, röstningen avslutas idag (12 november 23:59) du har därmed fortfarande chansen att rösta i den. Snart drar en kittävling igång så passa på att vara med. Läs mer om tävlingarna på Pärltävlingssidan under relger hittar ni hur man röstar det gär även att läsa i forumet.

Galleri

Galleriet är till för aktriva medlemmar på Pärlplatsen. Med aktiv menas att man antingen skriver i forumet och/eller kommenterar andras verk i galleriet. Varje medlem har 20 Mb var att lägga upp bilder på. Forumets gallerikoppling har blivit bättre, nu fungerar galleriknappen i inläggen för alla som har ett galleri och om man tittar på en persons profil ser man de senast inlagda bilderna. Det finns även en direktlänk till personens galleri från profilsidan.

Gallerierna är en plats för inspiration och fyll gärna i de fält som finns i galleriet för att tydligare markera ut materila, mönster etc.

Nya mönster & länkar

Jag har översatt en del nya mönster som ni hittar under Mönster-Lätt det är Beadnik och BeAd Infinitum som gett mig tillåtelse att översätta deras mönster. Fler är på G. Ritar just nu bilder till nya grundstygn också. Hör gärna av er vilka stygn ni vill ha beskrivningar på.

Har ni hittat några mönster som ni tycker är besvärliga att läsa på engelska så maila gärna en länk till mig så kollar jag upp om det är ok att jag gör en översättning. Ni får gärna fortsätta att tipsa om affärer och bra sidor. Har ni andra åsikter om sidan så maila gärna eller skriv i forumet "Kommentera Pärlplatsen ris, ros och kommentarer".

Jag försöker uppdatera affärerlistan regelbundet och den har blivit väldigt lång så just nu pågår en omskrivning av den. Förhoppningsvis blir den lättare att hitta i då. Men kan tilläggas att så fort CMS-versionen av Pärlplatsen kommer igång kommer det att se helt annorlunda ut i affärerlistan och ni kommer kunna kommentera butiker direkt vad ni tycker om dem.

Har ni tips på Pärlrelaterade evenemang så maila gärna för nu är det lite tomt i evenemangslistan.

Allt fler besökare och annonser

För två år sedan låg snittet på 80 unika besökare per dag och 61 förstagångsbesökare per dag. Nu är det 1,526 unika besökare per dag och 1,367 unika besökare per dag. Det är i snitt 7,168 sidladdnignar per dag. Ganska stor skillnad :-).

Att Pärlplatsen börjar bli relativ välbesökt märks om inte annat på att affärer faktiskt hörde av sig och ville köpa annonsplats vilket jag efter många om och men tillät. Så numer finns 7 annonsplatser på Pärlplatsen. Vill ni läsa mer om annonseringen kika på sidan om det. Besök gärna annonsörerna!

Jag tar gärna emot kommentarer om annonseringen i forumet "Kommentera Pärlplatsen ris, ros och kommentarer".

Pärlplatsens sök

Numer finns en sökfunktion på Pärlplatsen via google sök, ni hittar den på Söksidan.

Erbjudanden

Nu finns möjlighet för medlemmar på Pärlplatsen att få erbjudanden som riktar sig bara till medlemmar. För att få tillgång till erbjudanden måste man gå med i en särskild grupp "Pärlplatsenerbjudanden". För att bli medlem i gruppen går du till menyn i forumet (glöm inte att logga in först) och klickar på "Användargruppen" i listan väljer du "Pärlplatsenerbjudanden" och klicka sen på "Visa Information" och sen på knappen "Gå med i grupp". Din ansökan skall godkännas innan du får tillgång till forumet. Butiker odl ansvarar själva för erbjudandena men de skall vara skrivna enligt den mall som finns i ett klistrat inlägg.

Fler nyheter

Nyhetssidan uppdateras det regelbundet vad som händer på Pärlplatsen.

Avregistrering

Vill du inte längre vara registrerad användare på forumet så maila så tar jag bort dig. Men givetvis hoppas jag att alla vill vara kvar och att forumet kan leva upp lite mer. Det sitter säkert många med frågor och otroliga kunskaper ute i stugorna som ni kan dela med er av.

Pärla nu riktigt mycket där ute i stugorna!

/Béatrice

Ps. Hoppas ni orkade läsa allt, det blev visst lite långt

 

Nyhetsbrev 2004-11-16

Hejsan!

Numer finns ett nyhetsbrev att registrera sig till om man vill veta när något nytt läggs upp på Pärlplatsen samt lite annat som kan vara bra att veta .

Galleri

Jag har lagt upp en gallerifunktion på Pärlplatsen nu som ni hittar länk till i menyn till höger under länken till forumet. Gallerierna är knutna till användarna i forumet så när man loggar in i forumet blir man automatiskt inloggad i galleridelen också. Ikväll kommer jag att lägga in så att det finns en länk till forumet längst upp på forumsidan och förhoppningsvis skall jag lyckas få in en länk till era personliga gallerier under era profiler. Skall se om jag dessutom lyckas få till det så att ni kan välja om den länken skall visas eller inte annars får vi under ett tag stå ut med att knappen finns på alla även om deras galleri är tomt.

I gallerierna är det helt ok för mig om ni visar upp priser mm. Det är inte alla som har ork eller kunskap att fixa sig en hemsida så då kan en länk till det egna galleriet vara en genväg.

Nya mönster på G

Jag har fått tillåtelse att översätta en drös med mönster till svenska så det kommer också upp inom kort och några grundstyngsbeskrivningar är just nu ute på korrekturläsning hos några vänner så de hoppas jag få tillbaka här i dagarna.

Jag ber om ursäkt för att sidan inte har blivit uppdaterat med nytt på ett bra tag men jag skall försöka hinna med det nu de närmaste dagarna mellan jobb, hem och studier. Nu är det snart jul så det kommer länkar till julpärlpyssel som egen kategori och jag skall försöka fortsätta att ha temalänksamlingar även i fortsättningen. Skall också se om jag hinner göra några egna juliga mönster att lägga upp. Kanske något enkelt i större pärlor som barnen kan göra själva.

Har ni hittat några mönster som ni tycker är besvärliga att läsa på engelska så maila gärna en länk till mig så kollar jag upp om det är ok att jag gör en översättning. Ni får gärna fortsätta att tipsa om affärer och bra sidor. Har ni andra åsikter om sidan så maila gärna eller skriv i forumet "Kommentera Pärlplatsen ris, ros och kommentarer".

Tema

En tanke jag har för forumet är att man kan ha teman. Dvs. vi gör alla något inom ett visst tema och visar upp i galleriet sen. Antingen kan man ha det så att man lägger det i sitt personliga galleri eller så har vi temagallerier där allt samlas. Hur låter det? Gå in på Forumet och visa vad du tycker under "Kommentera Pärlplatsen ris, ros och kommentarer" där det nu ligger en omröstning. Det kommer inte vara något tvång att skicka in utan de som vill göra något inom ett tema gör det. På så sätt kanske vi kan liva upp forumsdiskussionerna lite och få ett Pärlcommunity som tanken var från början med Pärlplatsen.

Allt fler besökare

Det är butiker som har börjat höra av sig till mig och vill ha mer detaljerad information om sig i affärslistan så det verkar som om sidan börjar sprida sig lite och det är ju kul. Snittet ligger idag på 80 unika besökare per dag och det är 61 förstagångsbesökare per dag (inte helt pålitliga siffror då många stoppar cookies) men det ger ett hum om hur många som kikar in.

Avregistrering

Vill du inte längre vara registrerad användare på forumet så maila så tar jag bort dig. Men givetvis hoppas jag att alla vill vara kvar och att forumet kan leva upp lite mer. Det sitter säkert många med frågor och otroliga kunskaper ute i stugorna som ni kan dela med er av.

/Béatrice

Ps. Hoppas ni orkade läsa allt, det blev visst lite långt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.